Schokkend: 1952-fatsoenscrakdown over scholieren Kandinsky College Nijmegen

06-04-2016 11:42

Het Nijmeegse Kandinsky College (“voor jonge, betrokken wereldburgers die verantwoordelijkheid leren nemen en hun talenten maximaal ontwikkelen”) gaat helemaal vintage door te blote gymkleding voortaan te verbieden. Volgens een brief die leerlingen hebben gekregen moet gymkleding ‘schouders, buik en navel bedekken’, moeten ‘sportbroeken tot minimaal halverwege het bovenbeen geraken’ en zijn ‘te blote topjes’ voortaan verboden. Dit meldt De Gelderlander.

Volgens de school hebben deze jaren vijftig vorige eeuw fatsoensfascistische betuttelregels echt ‘NIETS met moslims of man-vrouwdenken te maken’.

Het zou vooral te maken hebben met ‘veiligheid’, want door al het zweten tijdens de gymnastiekles worden al die blote lichaamsdelen erg glad en kan de gymleraar de kinderen minder makkelijk opvangen. Kennelijk was dat de afgelopen 150 jaar nooit een serieus probleem maar nu ineens wel. Wellicht dat de huidige generatie scholieren anders is gaan zweten?

Toch lijkt het Kandinksy College vooralsnog de enige school in Nederland te zijn die er dergelijke achterlijke proto-islamitische gereformeerde zedelijkheid- en kuisheidswetten op nahoudt.

De rector van een andere Nijmeegse school zegt ‘verbaasd’ te zijn. “Ik heb in 20 jaar nog nooit gemerkt dat ‘te bloot’ een item was bij de gymlessen”.

Het is onbekend of het voor vrouwen straks ook verboden wordt om zonder hoofddoekje in broek naar school te komen en of jongens het haar nog wel tot over den ooren mogen draagen.

Wij zijn nu opruiende beatmuziek van die langharige werkschuwe nozems uit Liverpool luisteren en onzedig met de heupen wiegen.

Foto: Nijmeegse HBS-scholieren (nozems) van het Kandinsky College groeien op voor galg en rad.