Regio

Zondag stille tocht in Amsterdam voor geliquideerde Amzieb

17-03-2016 21:33

In Amsterdam wordt zondag een stille tocht gehouden voor de geliquideerde 23-jarige Nabil Amzieb. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Amsterdam donderdagavond bevestigd na berichtgeving door AT5. Van Amzieb werd het verkoolde onthoofdde lichaam aangetroffen in een uitgebrande auto, later werd zijn hoofd voor een shishalounge neergezet.

Begint op Museumplein

Om 12.00 uur begint de stille tocht op het Museumplein. Rond 15.00 uur zal de stoet arriveren bij de inmiddels gesloten shishalounge op de Amstelveenseweg.

De familie van Amzieb heeft de stille tocht aangemeld bij de gemeente. Die is nu in overleg met politie en organisatoren over eventuele verkeersmaatregelen. Er is nog geen zicht op het aantal deelnemers, aldus de woordvoerder.

Amzieb, 23 jaar, was een bekende van de politie, maar stond niet bekend als een groot crimineel. Zijn liquidatie baarde dan ook opzien, en aannemelijk is dat het om een ‘signaal’ naar anderen gaat. Het hoofd was zo bij de shishalounge geplaatst dat het leek alsof het “naar binnen keek”. De uitgebrande Caddy stond als gestolen aangemerkt.

(TPO/ANP)