Regio

Gemeente Beuningen: aankondiging info-avond azc slechts één dag van tevoren verstuurd

16-03-2016 20:29

beuningen1beuningen2
 

“Beste redactie,

De gemeente Beuningen stelt haar burgers vandaag voor een ongelofelijk voldongen feit. Vandaag woensdag 16 maart kregen de inwoners een brief (bijlage) van de gemeente dat er een azc komt voor 300 man. In dezelfde brief de aankondiging van een inloopavond voor ongeruste inwoners gepland voor donderdag 17 maart. Morgen dus.

Geen kans voor bewoners om zich te organiseren. Geen tijd om een een fatsoenlijk tegengeluid voor te bereiden. Minder kans ook op het uit de hand lopen van protest zoals in Heesch. Zelfs de idioot korte tijd die actiecomité GeenPeil had om 300 duizend handtekeningen te verzamelen voor het referendum is hiermee vergeleken een oceaan van tijd.

Overigens sprak de gemeente de hartstochtelijke wens om iets te doen voor de uit het Midden-Oosten migrerende medemens oktober vorig jaar al uit. Tot op heden was de komst van een azc echter nog helemaal niet zeker. Maar goed, vandaag blijkt de kogel dus definitief door de (linkse) kerk te zijn.

Dat er geen draagvlak is voor dit azc blijkt uit de boze oproep op Facebook voor demonstratie tijdens de inloopavond. ‘Het is tijd voor actie’. Die oproep wordt gedaan op de net gelanceerde Facebookpagina ´AZC EWIJK NEE !!! (Actie comité AZC 2.0)´. Het actiecomité roept mensen op om komende donderdag bij de door de gemeente Beuningen georganiseerde informatiebijeenkomst massaal te protesteren tegen de komst van 300 asielzoekers (bron: Gelderlander).

Van de Facebookpagina:

‘Ons standpunt is bekend en wordt door heel veel inwoners van Ewijk gesteund. Het vandaag gepresenteerde plan betekent 300 vluchtelingen in een gebied van circa 450 omwonenden en 3437 inwoners in het dorp Ewijk. Helaas hebben onze inspanningen tot een constructief overleg niet geleid tor enige vorm van dialoog. Wij weten nu ook niet meer hoe de democratie werkt in Nederland? In ieder geval is dit college niet in staat daar volwassenen en integer mee om te gaan. We voelen ons gekwetst en totaal niet serieus genomen.’

Ook circuleren elders op internet al dreigingen van burgers die zich niet gehoord en niet serieus genomen voelen, om de demonstraties in Heesch te overtreffen morgen.

Hopelijk zal het die kant niet uitgaan.”

 

Naam bij redactie bekend.