Chinees restaurant vindt kat Victor 12 kilometer verderop terug

01-03-2016 13:41

Een rode kater die half februari gevonden werd in de Rotterdamse wijk Prinsenland, blijkt afkomstig uit Schiedam. Dat betekent dat hij helemaal aan de andere kant van Rotterdam terecht is gekomen. De afstand tussen de eigenaars bij het Chinese restaurant Woo Ping uit Schiedam en Prinsenland is zo’n 12 kilometer. Al op 18 februari plaatste Mary uit Rotterdam een bericht op Facebook dat ze een rode kater had gevonden, zo meldde het AD afgelopen week.

Kat heeft lange weg afgelegd

Het duurde nog geruime tijd voor de eigenaars van de kat, Victor, hun kat zelf ook vonden. Dat is niet zo opmerkelijk omdat de kater dus nagenoeg heel Rotterdam door geweest moet zijn. De restauranteigenaars zijn uiteraard blij dat hun kat inmiddels weer terecht is. “Sinds dat Victor vermist was heeft Victor een lange weg afgelegd en bij Mary terecht gekomen en Mary heeft sinds die tijd goed voor onze Victor gezorgd”, zo laat men via Facebook weten.

Mary van Rij vond de kat in haar schuur, Victor had het daar blijkbaar naar zijn zin, of was zo angstig dat hij de schuur niet meer wilde verlaten. In de omgeving werden posters opgehangen, vertellen buurtbewoners. Dat er op de posters geen reactie kwam, hoeft nu niemand meer te verbazen. Uiteindelijk zijn eigenaar en vinder elkaar via via toch op het spoor gekomen, doordat beide via internet een oproep hadden geplaatst.

De oproepjes voor Victor

Kat gevonden in Prinsenland. Is sinds 4 dagen aan komen lopen en niet meer weggegaan uit mijn tuin/schuur. Iemand z'n kat kwijt? Zoveel mogelijk delen aub!!

Posted by Mary van Rij on Thursday, February 18, 2016

Wie-o-wie heeft Victor gezien? Een rode kater circa 2 jaar zie foto.Hij is sinds donderdag 28 januari niet meer…

Posted by Woo Ping Schiedam on Sunday, January 31, 2016

 
Titelafbeelding: DigitalGlobe, Aerodata Internationl Surveys, via Google Maps