Vroomshoop gaat hondenpoep helemaal de moeder zuigen

28-02-2016 18:32

In Vroomshoop (ergens in het Oosten van Nederland) is alles helemaal af. Er zijn in Vroomshoop eigenlijk geen echte problemen, er gebeurt niks, leed bestaat er vrijwel niet. Met als gevolg dat alleen serieuze eerstewereldproblematiek nog problematiek is. Zo is in Vroomshoop hondenpoep het allerallerallergrootste probleem. Lollig natuurlijk, een plaats met ‘hoop’ in de naam waar de belastingbetalers moeten lijden onder een tsunami van hondenpoep, maar toch een echt probleem.

Dus heeft de Vroomshoopse dorpsraad (een soort raad van oude wijzen die regelmatig vergadert in een dorpshuis danwel wigwam) besloten dit probleem echt aan te pakken. De inboorlingen zijn met de pet rond gegaan en hebben geld bij elkaar gelegd voor de aanschaf van een Poepzuiger™.

Afzuigen

Waar andere gemeenten kampen met onoplosbare problemen (criminaliteit, armoede, liquidaties, gemeenteraadsleden die geweld tegen journalisten goedkeuren) heeft Vroomshoop toch maar mooi de luxe van een probleem wat letterlijk kan worden afgezogen als vet onder de kin van een NPO-presentatrice.

En het mooie is: met het in gebruik nemen van de Poepzuiger™ zijn er ook weer twee arbeidsplekken (M/V) in Vroomshoop gecreëerd (de Poepzuiger™ wordt bestuurd door een piloot en een navigator/boordwerktuigkundige).

Zege

Zo ziet u maar hoe belangrijk een dorpsraad kan zijn en hoe in Vroomshoop zelfs de hondenkak die tegen de plinten opklotst alsnog een zege is.

Het is uiteindelijk die gezegende naam, Vroomshoop, waarin dit alles al besloten ligt. Kom daar maar eens om in Helmond. Of Siddeburen. Of Stompetoren.