WG Oldenzaal-gemeenteraadslid Piet Mol ‘dreigde hond dood te schoppen’

23-02-2016 22:46

Het gemeenteraadslid Piet Mol van de Oldenzaalse gemeenteraadsfractie WG Oldenzaal zou onlangs hebben gedreigd een hond dood te schoppen. Bovendien had Mol aan het baasje van de hond laten weten dat ‘het niet de eerste keer is dat ik een hond doodtrap’. Dit meldt het boulevardblad en regiotabloid Tubantia.

Piet Mol is inmiddels op non-actief gesteld in afwachting van een politie-onderzoek.

De hondenbedreiging kwam aan het licht nadat een vrouw op Facebook had geschreven hoe haar hond tijdens het hardlopen tot twee keer toe was belaagd door het hondenhatende raadslid. Het Facebookbericht ging viraal en de vrouw in kwestie verwijderde het bericht weer, na in paniek te zijn geraakt, maar dit is de 21ste eeuw en hatemachine internet vergeet nooit iets.

Niet snel daarna werd, uiteraard, bekend dat het om Piet Mol ging. Die vijf jaar geleden ook echt een hond heeft doodgeschopt. Waarvoor hij ‘zijn excuses heeft aangeboden’.

Hoe dan ook: Piet Mol is dus een hondenmoordenaar en burgers van het extreem pittoreske Oldenzaal hebben een hondenmoordenaar in de gemeenteraad gekozen. Goed werk, Oldenzaalers!

Dion Graus heeft nog niet gereageerd en Pistolen Paultje leeft niet meer. Martin Gaus leeft nog wel trouwens.