VVD Ede: stuur asielzoekers naar korfbal

27-01-2016 18:26

Om vluchtelingen de Nederlandse waarden bij te brengen, zouden ze mee moeten worden genomen naar korfbal. Daarvoor pleit de VVD in Ede. Naast het deelnemen in de gemengde teams van de balsport die in over de hele wereld populair is in de landen waar men Nederlands spreekt zou ook Kerkgang de asielzoekers ten goede komen. Deze opmerkelijke standpunten tekent De Gelderlander op.

Homovereniging

De gemeenteraad stemde al in met een amendement dat er voor moet zorgen dat de vluchtelingen onze waarden meekrijgen. De raadswerkgroep vluchtelingen zou maandelijks een update moeten krijgen van de vorderingen. De partij borduurt voort op dit voorstel en wil er voor zorgen dat vluchtelingen op bezoek gaan bij Kerk, sportvereniging en homovereniging COC.

Voor de gemeente ligt er in het nieuwe voorstel ook een extra taak bij het monitoren. Die zou steeds moeten bijhouden of het korfballen al bij heeft gedragen aan het internaliseren van het Nederlanderschap. Hoeveel vluchtelingen al rechtsomkeert hebben gemaakt, is niet duidelijk.