Regio

VVD Ede: ‘Asielzoekers moeten korfballen en naar de kerk’

27-01-2016 19:47

In de gemeenteraad van de pittoreske gemeente Ede is men bezig met het optuigen van een amendement waardoor vluchtelingen nadrukkelijk kennis krijgen van de Hollandsche normen en waarden. De lokale VVD heeft dit amendement nu uitgewerkt: vluchtelingen moeten naar de kerk (Ede ligt midden op de Veluwe), naar sportverenigingen (in Edese contreien is korfbal nog immer populair) en naar het plaatselijke COC. En, uiteraard, naar school.

Tevens denkt de VVD aan het ‘inzetten van migranten die zich sterk verbonden voelen met de Nederlandse waarden’. Helemaal niemand heeft enig idee wie dat dan zijn maar te denken valt natuurlijk aan Prem Radhakishun, Badr Hari, Hafid Bouazza en koningin Maxima. Deze ‘sterk met de Nederlandse waarden verbonden migranten’ zouden dan kunnen helpen met succesvolle integratie.

Wel moeten dan alle incidenten met vluchtelingen/asielzoekers/migranten* worden geteld zodat kan nagegaan of het allemaal een beetje opschiet met dat integeren en moet ‘men er achter komen of mensen zich steeds meer verboden voelen met de Nederlandse waarden’. Of hiervoor wellicht een machine wordt bedacht of een speciale controlepolitie moet worden ingezet is nu nog niet van belang.