Regio

Rolf Z. (VVD), het monster van Weert, slechts ‘tijdelijk op non-actief gezet’

30-12-2015 14:08

Foto: kijk, een ‘akkefietje’ dat ‘zo erg niet is geweest’.

 

Screen Shot 2015-12-30 at 14.12.07

Foto: de VVD ‘pakt criminaliteit keihard aan’ en ‘maakt Nederland veiliger’, aldus het verkiezingsprogramma.

 

VVD-raadslid Rolf Zincken laat zich voorlopig niet meer zien op bijeenkomsten en (raads-)vergaderingen. Dit op dringend verzoek van zijn partij. Zincken wordt ervan verdacht afgelopen zondag een ondernemer uit Weert tijdens een feest mishandeld te hebben. Het slachtoffer moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het 53-jarige raadslid bracht vervolgens één nacht in de cel door nadat de politie hem had aangehouden. Zincken blijft als VVD-er uit zicht tot de politie het onderzoek heeft afgesloten, lieten hijzelf en zijn partij woensdag weten. De politie verdenkt hem van mishandeling.

Volgens ondernemer Eric Adams uit Weert bleef Zincken zondag op hem inslaan, ook toen hij bewusteloos op de grond lag. Zincken van zijn kant laat woensdag desgevraagd weten dat het ging om een uit de hand gelopen akkefietje, dat zijns inziens wordt opgeblazen. “Zo erg is het niet geweest”, aldus Zincken.

Waarom hij werd mishandeld, is Adams een raadsel. Volgens hem was Zincken stomdronken en op zoek naar iemand op wie hij zich kon afreageren. Zincken erkende woensdag “wel wat gedronken te hebben”.

Burgemeester Jos Heijmans (D66) van Weert wacht het onderzoek door de politie af, liet hij woensdag via zijn woordvoerster weten. Het is aan het raadslid zelf en de VVD om te oordelen over diens functioneren als raadslid, aldus de burgemeester.

Adams gaat Zincken ook aansprakelijk stellen voor de schade die hij als ondernemer zegt te lijden. Hij heeft een modewinkel en ontwerpt kleding.

Zincken van zijn kant zei woensdag contact op te gaan nemen met Adams om tot een oplossing te komen.

De politie was zondag toevallig bij het feest in de voormalige Paterskerk in Weert na een melding over geluidsoverlast. Agenten zagen hoe een vechtpartij ontstond en hielden de 53-jarige Weertenaar aan, aldus een woordvoerder van de politie.

Anp