Vrijheid van expressie-haters slopen voor christenen ‘kwetsend’ schilderij

15-12-2015 15:05

Schermafbeelding 2015-12-15 om 15.01.18

 

In Gorinchem is een kunstcensuurteam actief. Afgelopen weekend werd namelijk in Beatrixziekenhuis het controversiële schilderij ‘Het Beloofde Land’ van kunstenaar Izak Boom beklad. Er werden met ene spuitbus twee grote paarse stippen op het werk aangebracht, zo meldt RTV Rijnmond.

Deze censuuractie komt niet uit het niks want eerder al zorgden haters van de vrije expressie en de vrije kunstuiting er voor dat de schilderijen totaal werden gecensureerd. De schilderijen waren toen enige tijd verwijderd omdat iemand had geklaagd en de kunstcommissie van het ziekenhuis een kulturkammer bleek te zijn, maar op dat besluit kwam het ziekenhuisbestuur later weer terug.

Het schilderij zou vooral aanstootgevend zijn voor christenen omdat er Bijbelse taferelen op worden bespot. Zo zijn er beelden te zien van mensen die met elkaar neuken. Christenen neuken nooit, hun kinderen komen rechtstreeks via God naar de aarde, dus neuken is kwetsend vindt Jezus.

De schilderijen blijven trouwens hangen, inclusief bekladding, en een bordje met uitleg van de bekladding. Deo volente kan het schilderij worden gerestaureerd. Amen.