Vluchtelingen Den Haag ook niet blij met witbrood, melk, kaas, worst en chocolade

13-11-2015 12:51

Update 15.12 – Klagende vluchtelingen blijken statushouders

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers heeft statushouders gestuurd naar het voormalige ministerie van Sociale Zaken, terwijl de Haagse opvang is bedoeld voor pas gearriveerde vluchtelingen. Dat meldt Omroep West.

De groep vluchtelingen die woensdag arriveerde, heeft een verblijfsvergunning en komt in aanmerking voor een definitieve woonruimte. Toen bleek dat ze in een noodopvang zaten, brak protest uit. Ze klaagden onder meer over het gebrek aan privacy en het ontbreken van een koelkast en televisie. Dit leidde weer tot protest van omwonenden. Hoe groot de groep abusievelijk ondergebrachte statushouders is, kan de gemeente Den Haag niet zeggen. Vanaf 1 januari doet het oude ministerie overigens wél dienst als langdurige opvang van statushouders

Update 13.54 – Haagse JOVD: ‘Het is hier geen 4-sterrenhotel’

De Haagse JOVD,  de jongerenorganisatie van de VVD,  is ‘teleurgesteld’ over het geklaag en de houding van de Haagse vluchtelingen.

“De vluchtelingen moeten hun prioriteiten bijstellen. Sinds wanneer is vrijheid en veiligheid minder belangrijk dan het krijgen van een 3-gangen maaltijd en het bezit van een televisie? Het is hier geen 4-sterrenhotel’’, betoogt Martijn Wiggers in een verklaring. “Vorige maand verwelkomde de Haagse JOVD nog de vluchtelingen onder het mom van een nieuwe tijdelijke en veilige thuishaven. Nu wordt de gastvrijheid van Den Haag op de proef gesteld door ondankbaarheid en een gebrek aan relativeringsvermogen. Dat is onaanvaardbaar.”

Lees ook

Gemeente Den Haag boos op COA vanwege klagende vluchtelingen in voormalig ministerie