Bomaanslag op 63-jarige man in Breda

12-11-2015 09:30

De politie houdt er ernstig rekening mee dat de ontploffing die gisteravond een man in Breda zwaar verwondde een bomaanslag is. “We kunnen het niet met zekerheid zeggen, want we zijn nog bezig met onderzoek. Maar een explosie van deze omvang doet wel denken aan een aanslag”, zo zei een woordvoerder van de politie tegen de NOS. 

Het slachtoffer dat woensdagavond zwaar gewond is geraakt bij de ontploffing van een auto is een 63-jarige man uit Breda, zo liet de politie verder weten. “We houden ernstig rekening met een aanslag”. Het onderzoek naar de toedracht van de ontploffing is nog gaande “Het sporenonderzoek gaat vandaag nog door en we krijgen daarbij ook hulp van het Explosieven Opruimingscommando. We praten ook met getuigen.”

Zwaargewond

De auto ontplofte op het Thorbeckeplein in Breda. In de omgeving liepen ook huizen schade op. Diverse ruiten sneuvelden.

Volgens de politie is de man zwaargewond geraakt aan zijn rechterarm en rechterbeen. Buurtbewoners hebben tegen regionale media gezegd dat ze de man aantroffen met een bumper in zijn lijf en dat hij voor zijn auto zat en een arm en een been miste.

(TPO/ANP)