Regio

Publieke Omroep VARA beschuldigt vrijwilligers azc van ‘racisme door de strot van asielzoekers duwen’

04-11-2015 12:44

Vrijwilligers van het asielzoekerscentrum in Weert willen voor de asielzoekers dit jaar een Sinterklaasavond inclusief Zwarte Piet organiseren. Volgens de vrijwilligers zijn Sinterklaas en Zwarte Piet een ‘oer-Hollandse traditie’ en is het goed als asielzoekers daarmee kennismaken, zo meldt 1Limburg.

Ook het COA is enthousiast over Sinterklaas en Zwarte Piet in het azc. “We zijn al bezig met de organisatie. Wanneer Sint op bezoek komt, is nog niet bekend”, zo laat COA-programmabegeleider Rick Vechel aan 1Limburg weten.

Maar niet iedereen lijkt enthousiast over dit plan van betrokken vrijwilligers om ook de kinderen in het asielzoekerscentrum een leuke avond te bezorgen. Zo worden de vrijwilligers uit Weert door de publieke omroep VARA beschuldigd van ‘racisme’ en wordt dit ‘racisme’ volgens de VARA bij de asielzoekers ‘door de strot geduwd’.

Het is onduidelijk waarom een, naar eigen zeggen, ‘verschillige’, ‘betrokken’ en ‘sociale’ publieke omroep tegen het blijmaken van asielzoekers en hun kinderen is. Ook is het onduidelijk waarom dit soort harteloze, lasterlijke beschuldigingen worden gemaakt onder de vlag van de publiek omroep of waarom leden van een publieke omroep zouden willen meebetalen aan dit soort online rancuneuze hatelijkheden.

 

Foto: drie kleine ‘racisten’ volgens de publieke omroep VARA.