Regio

GroenLinks-wethouder Hoorn levert portefeuille in na Groene Pieten-rel

03-11-2015 14:00

We gaan er maar vanuit dat dit geen hoax is, al weet je het qua communicatie via de gemeente Hoorn dus nooit 100 procent zeker, en dit inderdaad de aftermath is van een hilarische lokaalpolitieke fail die je wist dat zou komen. GroenLinks-wethouder Samir Bashara van Hoorn levert zijn portefeuille ‘communicatie’ in na de #OPHEF! omtrent het gedreigde inzetten van Groene Pieten tijdens de Sint Nicolaas-intocht teneinde het GroenLinks-evangelie van duurzaamheid en ‘groen’ zo obsessief mogelijk te verspreiden over de hoofden van onschuldige, ontvankelijke kindertjes.

Dat evangelie wordt dus toch niet verspreid ten koste van naar Sint & Piet kijkende kindertjes op 14 november aanstaande, want het persbericht dat op de immer betrouwbare website van de gemeente Hoorn was doorgezet als algemeen geldend nieuws voor burgers bleek, zoals voorspeld, een poging tot snaakse GroenLinks guerrillamarketing.

Marketing that backfired om precies te zijn, recht in het gezicht van de wethouder in kwestie. Die sorry zei, door het stof kroop, en het wethouderlijk communiceren voortaan maar voor gezien houdt teneinde verdere GroenLinks danwel Hoorn-PR-fails te voorkomen.

Heel verstandig. Dat zouden meer politici moeten doen (we noemen geen namen).

Nog even voor de duidelijkheid: er komen dus gewoon Zwarte (en ongetwijfeld ook Roetveeg danwel Stroopwafel) Pieten met de Sint mee op de stoomboot naar Hoorn. Geen Groene.

Tenzij ze met het NPO Sinterklaasjournaal door een regenboog varen waardoor alle Pieten ineens kleurenpieten zijn ofzo.