Opinie

Alleen Groene Pieten tijdens Sinterklaasintocht in Hoorn dit jaar (update: HOAX!)

02-11-2015 16:56

Update: wethouder in kwestie zegt ‘SORRY!’

Screen Shot 2015-11-02 at 21.30.34

 

Update: Zoals verwacht: HOAX!
Met dank aan een gemeente die dit gewoon op hun website smijt en door de goede burgers van Hoorn nu nóg meer zal worden vertrouwd als het gaat om gemeentelijk mededelingen via de gemeentelijk website…

 

Aankondiging 1

 

Of het echt waar is, en niet gewoon een marketingstunt op kosten van bezorgde ouders met hun naar Sinterklaas en Zwarte Roetveeg Piet verlangende kroost, daarover verschillen de meningen maar als Dichtbij.nl het opschrijft moet het haast wel waar zijn: in de gemeente Hoorn neemt Sint Nicolaas dit jaar alleen Groene Pieten mee. De Zwarte- Roet-, en Andersnamelijk-Pieten blijven thuis.

Volgens de website van de gemeente Hoorn staan die groene pieten ‘symbool voor de duurzaamheid van deze stad’. Hoorn wil in 2040(!) namelijk volledig ‘klimaatneutraal’ zijn en heeft daarvoor een speciaal propagandaactieprogramma ontwikkeld waarin de burgers ‘samen met ondernemers en instellingen’ naar een klimaatneutrale stad zullen toewerken.

Of de burgers, ondernemers en instellingen in kwestie dat ook willen, en kunnen, blijft even buiten beschouwing. Meestal geldt: de gemeente heeft een idee, de burger moet dat dan doen, dat mislukt dan volkomen want lokale overheid vs. kloof met burgers aan andere kan, ondanks miljoenen aan belastinggeld kostende propaganda en voorlichting, en vervolgens zegt de gemeente dat het toch een soort van is gelukt ondanks ‘die cynische burgers die niet wilden meewerken’.

Enfin, om ook de allerjongste inwoners van Hoorn alvast te indoctrineren worden nu dus Groene Pieten ingezet door GroenLinks. Je moet kleine kinderen op zo jong mogelijke leeftijd in de ‘goede richting’ leren denken, nietwaar? De 4-jarigen van nu zijn de gehersenspoelde 29-jarigen van 2040. 2 + 2 = 5

Samir Bashara (GroenLinks), wethouder duurzaamheid legt uit: “De afwijkende kleur van onze Groene Pieten staat los van de discussie rond Zwarte Piet en het traditionele Sinterklaasfeest. Onze Groene Pieten strooien tijdens de Sinterklaas-periode behalve met pepernoten ook met tips om de mensen en bedrijven in Hoorn bewust te maken van wat zij zélf kunnen doen om energie te besparen. Met de Groene Piet geven wij symbolisch de Zwarte Piet aan iedereen die nog stroom, gas of water verspilt.”

Nogmaals, wij gaan uit van een HOAX maar desalniettemin was het fijn hierover het nodige te kunnen opiniëren. Verder zeggen wij: Hoorn, zien & zwijgen.