Regio

VVD Gennep schrijft voor asielzoekers kwetsend opinie-artikel, veroorzaakt enorme #OPHEF!

13-10-2015 14:06

De fractievoorzitter van de Limburgse VVD in de Provinciale Staten, Joost van den Akker, ligt onder vuur nadat hij het heeft gewaagd het op te nemen voor de vrije meningsuiting van de VVD-fractie in Gennep.

In een opinie-artikel op de website van de VVD Gennep schrijft een scribent (met de merkwaardige naam Fractie VVD Gennep, a.k.a. Jeanine van Hulsteijn) dat “de huidige ongecontroleerde toestroom van vluchtelingen en economische migranten een probleem vormt voor onze vrijheid” omdat “de positie van de vrouw door een overgroot deel van de instromende mensen als minderwaardig wordt weggezet, niet-moslims worden beschouwd als ‘ongelovige honden’ en lesbo’s, homo’s, biseksuelen of transgenders eveneens als minderwaardig worden bestempeld”.

Ook schrijft zij dat “er zelfs wordt geroepen dat wij als Nederlanders moeten gaan aanpassen aan de instromende mensen. Hoezo? Zij willen toch naar Nederland? Als je bij ons wilt komen wonen, leef dan volgens onze normen en waarden. Pas je aan onze manier van leven aan!”.
En dat alles onder de kop: Persoonlijke vrijheid of ‘ongelovige honden’?

Uiteraard kon collectieve morele woede en passende ophef niet uitblijven vanwege dit realistisch liberale maar tendentieuze stukje opiniërende provinciale huisvlijt. Alle overige partijen in de gemeenteraad van Gennep zijn nu woest en hebben in een gezamenlijke verklaring laten weten ‘geschokt’ te zijn en noemen het ‘vissen in hetzelfde troebele water van de Wilders-vijver’.

D66 Gennep is van mening dat dergelijke opinie ‘tweedracht zaait in de samenleving’. “Het kan niet zo zijn dat je moslims in Gennep gaat neersabelen”, aldus de D66 fractievoorzitter. “Het is niet terecht dat je al bestaande angst nog erger maakt”.

VVD-jongerenvereniging JOVD haalde vervolgens links uit naar de VVD Gennep en noemde het opiniestukje zelfs ‘liberaal onwaardig’. Volgens de VVD-jeugd “is dit gewoon populistisch”.

Van den Akker echter weigert afstand te nemen van het artikel en tikt de VVD-fractie Gennep ook niet op de vingers. Volgens Van den Akker kiest de VVD-fractie Gennep “haar eigen toon en woorden”.
“Bovendien”, zo laat Van den Akker aan 1Limburg weten, “als het om integratie gaat, moeten we leren van de zaken die in de jaren ’90 fout zijn gegaan.”