Regio

Mysterieuze noodopvang 100 asielzoekers in sporthal Amersfoort

30-09-2015 17:05

In Amersfoort wordt woensdag in allerijl een noodopvang voor een groep van 100 asielzoekers gereedgemaakt. Het gaat om asielzoekers die ‘van elders in het land worden overgeplaatst’. De asielzoekers zullen voor ’72 uur’ worden opgevangen in sporthal Schuilenburg. Volgens het Algemeen Dagblad gebeurt dit op ‘uitdrukkelijk verzoek van het COA’.

Pikant detail is dat de gemeente niet aan het AD wil vertellen waarom de groep wordt verplaatst naar Amersfoort.

Om het mysterie nog groter te maken is de pers niet welkom in de sporthal om verslag te doen van de opbouwwerkzaamheden.

Zo mogen er geen foto’s worden gemaakt van het interieur van de noodopvang in aanbouw. “We maken zelf foto’s van de lege hal en daar kan de pers gebruik van maken”, aldus een woordvoerster van de gemeente tegenover het AD.

De buurt rond het sportcentrum was niet op de hoogte van de komst van deze groep asielzoekers. Het feit dat er niets wordt gecommuniceerd over deze groep asielzoekers voedt de angsten van de buurtbewoners.

Bewoners van elf andere opvanglocaties in de omgeving zijn wél van te voren allemaal op de hoogte gesteld van de komst van asielzoekers.

Ook denken buurtbewoners dat de asielzoekers langer zullen blijven dan slechts 72 uur.