Haagse kleuterjuf opgewacht, bedreigd en mishandeld door ouders

01-09-2015 17:36

Update: men is niet bepaald scheutig met informatie over de aanleiding van het voorval maar wat we inmiddels weten is het volgende: het gaat om een keurige ‘witte’ school in een sjieke ambassadebuurt voor welgestelden. De school staat op steenworp afstand van een internationaal tribunaal voor het voormalig Joegoslavië (maar dat is behalve ironisch ook zuiver toeval).

Update: het AD heeft inmiddels meer info.

Tijdens een pauze kwam een kleuterjuf van de Haagse Annie M.G. Schmidtschool oog in oog te staan met ouders van een leerling die haar hadden opgewacht, en vervolgens mishandelden en bedreigden. Dat weet Omroep West te melden. De ouders wachtten de vrouw afgelopen maandag op nadat die de klas had overgedragen aan de overblijfkrachten voor de pauze.

Bedreigd in leeg lokaal

Het voorval vond plaats op de Annie M.G. Schmidtschool aan de Van Hoornbeekstraat in de Hofstad. De juf dacht aanvankelijk dat de ouders haar iets wilden vragen en daarom ging ze met hen naar een van de lege klaslokalen. Daar werd ze door hen ernstig mishandeld en bedreigd. De schooldirectie heeft over dit voorval inmiddels een brief gestuurd aan de andere ouders.

De juf werkt voorlopig niet meer, en de verantwoordelijke ouders zijn aangehouden en verhoord. Eén van hen is inmiddels weer op vrije voeten. De meeste kinderen van de school hebben niets meegekregen van het incident.