Regio

Predikant: ‘Radicale moslims zitten achter branden in Huizen’

13-08-2015 09:16

Een groep moslimextremisten zit achter een reeks brandstichtingen in Huizen. Ze hebben het gemunt op auto’s en caravans van christenen, zegt predikant Sieb Buiten donderdag in de Gooi- en Eemlander. “Voor mij is één plus één twee”, aldus Buiten in het blad.

Update: Buiten ‘distantieert zich van de publicatie’, zo laat hij inmiddels weten. Hij beweert op Twitter dat er voor de betrokkenheid van extremisten bij autobranden in Huizen is ‘geen enkel bewijs’ is.

Zand in huis

In de Gooi- en Eemlander heeft Buiten het nog over de Noord-Hollandse plaats als ‘een bolwerk van de islam’. Buiten ontvluchtte Huizen een jaar geleden. De predikant en directeur van Comité Gemeentehulp Israël moest naar eigen zeggen boeten voor zijn openlijke liefde voor Israël. Bij een inbraak was er onder meer zand in huis gestrooid en de klok vernield, bekende onderwereldsymbolen van de dood.

De politie zegt in een reactie in de krant dat het geen reden heeft om aan te nemen dat de brandstichtingen daadwerkelijk specifiek tegen christenen gericht zijn.

ANP