#ophef om ‘beer pong’ voor kinderen

06-08-2015 11:41

In Amsterdam is enige ophef ontstaan door een drankspelletje voor kinderen. Het ‘Beer Pong voor kinderen’ wordt aanstaand weekend op het stadsstrand achter het Centraal Station gehouden. Beer Pong is ‘Een lekker spelletje met pingpongballen en bier’, zo meldt de organisatie.

Kinderen mogen natuurlijk geen bier drinken, maar daarom wordt er alcoholvrij geschonken. “Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat kinderen niet mogen drinken”, zo valt te lezen in het persbericht van de organisatie, “Daarom zullen wij 0% bier voor dit event gebruiken. Zo kunnen ook de kleinsten van Amsterdam meedoen aan dit vrolijke spel.”

Tegenstanders vinden dat ‘Beer Pong’ drankgebruik in de hand werkt en dat kinderen op deze manier op jonge leeftijd al in contact komen met het concept van drankmisbruik. De organisator laat nu tegenover AT5 weten dat hij het ook een goede manier vindt om drankmisbruik op de kaart te zetten.

‘Intelligente mening’

“De intelligente mening zal hierin ongetwijfeld boven komen drijven”, zo laat initiatiefnemer Joost tegenover de Amsterdamse omroep weten. En we weten allemaal dat een Nederlandse groep mensen op een feestje in de zomer inderdaad doorgaans spontaan intelligente debatten voert over maatschappelijke problemen. Zeker als het op drank aankomt.