Regio

Wederom tsunami van geweld tegen agenten tijdens ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ stapweekend

02-08-2015 20:29

Diverse agenten kwamen dit weekeinde in het nauw bij het verrichten van arrestaties.

Zevenaar

In Zevenaar kreeg een agent een stoeptegel naar zich toegegooid door een 34-jarige inwoner van de Gelderse plaats. De man gooide met tassen en later met stenen en stokken naar auto’s.

Toen de politie arriveerde, kreeg een agent de tegel naar zich toegeworpen en werd bedreigd. De politie gebruikte pepperspray en hielde de man aan.

Breda

In Breda verzochten agenten twee mannen om hun troep op te ruimen nadat ze hadden zitten eten. Toen enige tijd later bleek dat ze dit niet hadden gedaan, schreven de agenten een boete uit.

Een 23-jarige man wond zich hier zo over op dat hij de politieman beledigde. Toen hij werd aangehouden, verzette hij zich heftig, aldus de politie.

Hij greep de agent om de nek en sloeg hem meerdere keren met zijn vuist tegen het hoofd.

De verdachte is uiteindelijk naar het bureau gebracht.

Kampen

In het centrum van Kampen werd een politieman bij zijn keel gegrepen door een man die zich verzette tegen zijn aanhouding.

Het liep uit de hand toen agenten een negentienjarige jongen wilde aanhouden die hen had beledigd. Een 23-jarige man bemoeide zich hiermee.

Hij werd gearresteerd voor bedreiging. Hier was een 29-jarige man het ook niet mee eens. Agenten pakten hem ook op voor belediging.

Anp

 

Dit was slechts een (kleine) greep uit de vele weekend-‘incidenten’ die te maken hebben met geweld tegen hulpverleners en algemeen zinloos geweld. Voor een totaal overzicht van ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ stapweekend Nederland raadpleegt u de regionale en lokale nieuwswebsites. Tot volgende week!