Regio

Explosief ontploft in Amsterdamse Staatsliedenbuurt, bekend van liquidaties

29-07-2015 10:20

Update: De politie heeft woensdag een 52-jarige Amsterdammer aangehouden na een explosie eerder in de ochtend in de Staatsliedenbuurt in de hoofdstad. Het gaat om de eigenaar van een personenauto die na de explosie wegreed, meldde de politie.

Woningen en auto’s aan de Fannius Scholtenstraat in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam hebben woensdagochtend schade opgelopen door een explosie. De explosie was rond 05.00 uur op straat, zo meldt de politie.

“Meerdere mensen hebben een knal gehoord en rook gezien”, aldus een woordvoerder. Van een aantal woningen zijn de ramen gesprongen. Niemand raakte gewond.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een nog onbekend explosief is ontploft. Drie geparkeerde auto’s en enkele fietsen raakten beschadigd.

De politie zoekt getuigen en heeft de omgeving ruim afgezet en is bezig met een sporen- en buurtonderzoek. De politie hoopt er zo achter te komen wie er achter de explosie zit.

“Uit het buurtonderzoek is gebleken dat omstreeks 4.00 uur ook al een harde knal te horen was. Mogelijk staat dat in verband met de latere explosie, zo’n klein uur later”, zegt een politiewoordvoerder.

Anp