Regio

Identitair Verzet ontkent bedreiging van raadsleden

06-07-2015 10:26

De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet ontkent Goudse raadsleden te hebben geïntimideerd om ze te dwingen tegen de bouw van een megamoskee te stemmen. Op hun Facebookpage heeft Identitair Verzet een verklaring geplaatst als reactie melding van de bedreigingen in het Algemeen Dagblad. De verklaring luidt:

Officiële statement: Het Identitair Verzet heeft geen enkele mail verzonden naar raadsleden in Gouda de afgelopen tijd.

De beweringen in het AD en door Powned overgenomen dat er dreigmailtjes zijn binnen gekomen van onze kant wijzen wij dan ook af. Wij hebben niks verzonden. Wel hebben wij in de persverklaring die wij naar een aantal media, en ook op deze pagina integraal overgenomen afgelopen zaterdag en dus na te lezen, gemeld: “Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen.”

Wij bedoelden dat ludiek, zoals veel acties van ons ook zijn. Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen. Dat zo’n aankondiging als een zware bedreiging wordt gezien door de (extreem) linkse partijen in de raad zegt meer over hun dan over ons.

Wij hebben nog nooit mensen bedreigd in welke vorm dan ook. Wij vinden dat niet passen in een politiek debat en/of een democratische samenleving.”

 

Screen Shot 2015-07-06 at 10.28.27

 

 

Afgelopen zaterdag bezette Identitair Verzet de Prins Willen Alexander kazerne in Gouda. Dit is de locatie waar de megamoskee wordt gebouwd als de gemeenteraad akkoord gaat.

Screen Shot 2015-07-06 at 10.33.19 Screen Shot 2015-07-06 at 10.34.21