Regio

Gemeenteraad Gouda in meerderheid tegen bouw megamoskee

02-07-2015 09:58

 

Woensdag 8 juli aanstaande wordt er pas officieel over gestemd maar na het gemeenteraadsdebat van afgelopen woensdagavond in Gouda lijkt de komst van een megamoskee in de oude Prins Willem Alexander kazerne definitief niet door te gaan. Een overgrote meerderheid van de Goudse gemeenteraad blijkt tegen het collegeplan te zijn. Dit meldt Omroep West.

Saïd Boukayouh bestuurslid van de Al Wahda-moskee laat aan Omroep West weten wat volgens hem de werkelijke reden is om tegen de moskeebouw te zijn: “De raad voelt niet mee met de moslims in Gouda. Ze willen gewoon geen moskee. Dit is je reinste polarisatie, de bevolkingsgroepen worden uit elkaar gespeeld.”

Dat de raad nu in meerderheid tegen lijkt te zijn betekent overigens niet dat er ook beslist geen moskee komt: op stemavond 8 juli kunnen raadsleden afwezig zijn door vakantie, hitteplan of ziekte waardoor er alsnog een meerderheid voor stemt.

Bovendien zal de Prins Willem Alexander kazerne hoe dan ook door het Rijk worden verkocht aan de hoogste beider. Het zou zomaar kunnen dat het bestuur van de Al Wahda-moskee voldoende geld onder de gelovigen bij elkaar verzamelt om de kazerne te kopen.