Regio

Opnieuw demonstratie in Schilderswijk

01-07-2015 21:48

Update: De sfeer in de Haagse Schilderswijk wordt woensdagavond grimmiger. Agenten hebben demonstranten weggedrongen uit de De Heemstraat, waar het politiebureau is. De betogers staan op en rond het nabijgelegen Hobbemaplein. Er is nog niet gevochten, maar er wordt wel gescholden. Er zijn veel agenten en ME’ers aanwezig. Over aanhoudingen is nog niets bekend

Update: Agenten hebben betogers weggedrongen van de straat voor een politiebureau in de Haagse Schilderswijk. Dat gebeurde onder luid gejoel, maar verder zonder incidenten. Er is niemand opgepakt.

Enkele honderden mensen zijn woensdagavond samengekomen bij een politiebureau in de Schilderswijk in Den Haag. Ze demonstreren tegen de manier waarop agenten ingrijpen. De politie heeft ze verteld dat ze niet mogen demonstreren bij het bureau en dat ze weg moeten, bijvoorbeeld naar het Malieveld.

Er zijn af en toe wat felle discussies, maar het protest verloopt vooralsnog vreedzaam. Op de stoep voor het gebouw praten agenten met mensen, om te voorkomen dat de vlam in de pan slaat.

Een buurtbewoner probeerde de demonstranten tegen te houden door te zeggen dat er genoeg rellen waren geweest. Een van de betogers wees naar het politiebureau en zei: “Hier zijn de monsters.”

Ook hebben de demonstranten pamfletten met de tekst ‘Mitch Henriquez. Doodgeslagen door de Nederlandse politie.’

Anp