Hitte dwingt buurvereniging in Oude Pekela tot rigoureus besluit

01-07-2015 15:45

Ondanks het hitteplan hebben toch heel veel mensen last van de hitte. Dus ook in Oude Pekela, waar buurvereniging ‘De Scheepsjoagers’ al sinds jaar en dag een begrip is.

Maandelijks halen de vrijwilligers van ‘De Scheepsjoagers’ oud papier op in hun Oud Pekelaanse buurtje, maar de ophaaldag van zaterdag 4 juli aanstaande zal noodgedwongen komen te vervallen. Volgens het bestuur van de vereniging is het ‘niet verantwoord’ om vrijwilligers met oud papier te laten sjouwen tijdens zo’n hitteplanwaardige hittegolf.

Het bestuur beseft dat dit een ‘rigoureus besluit’ is, de eerstvolgende oud papier ophaaldag is immers pas op zaterdag 1 augustus waardoor de Oud Pekelanen genoodzaakt zijn hun oud papier een maand lang op te slaan, maar hoopt op veel begrip.

Ons begrip hebben ze in ieder geval, bij dezen.

Nu maar hopen dat het op zaterdag 1 augustus gewoon koel weer is en de ophaaldag niet weer wordt overgeslagen, anders kon het nog wel eens brandgevaarlijk worden met al dat opgeslagen en uitgedroogde oud papier in de broeierige huizen van Oude Pekela.

 

Lees ook: De paden op, de lanen in met TPO: Oude & Nieuwe Pekela

Lees ook: Oude Pekela is Pownews kotsbeu