Regio

Rellen in Den Haag, ME grijpt in

29-06-2015 22:07

De demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag is uit de hand gelopen. Demonstranten belaagden politieagenten van bureau De Heemstraat. De ME greep hard in om de demonstratie te beëindigen, aldus Omroep West.

Update 00.25 – Familie Henriquez wijst geweld af: wees niet zoals de agenten

Van Facebook:

mitch

 

 

Update 23.22 – Video – verslaggever ontwijkt stenen
Omroep West-verslaggever Van der Tol heeft een video gedeeld, waarin hij wegrent om te voorkomen dat er een steen op zijn hoofd landt:

Update 23.04 – Tunahan Kuzu ook aanwezig

Naar nu blijkt was Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu ook aanwezig bij de demonstratie. Op Facebook zegt hij in een filmpje dat het politiebureau in de Schilderswijk onder curatele van het ministerie van veiligheid en Justitie moet komen te staan. Ook hekelt hij het ‘politiegeweld’ in ‘de stad van vrede en veiligheid’. Volgens hem is er sprake van ‘etnisch profileren’.

Stop politiegeweld!!Hoeveel doden moeten nog vallen: Ihsan Gürz, Mitch Henriquez en nog veel meer!Nu in de Haagse Schilderswijk voor politiebureau Heemstraat met 2000 man!Tunahan Kuzu

Posted by Tunahan Kuzu on maandag 29 juni 2015

Update 22.50 – Charge en aanhouding
Hoewel er al eerder geluiden waren van arrestaties, is er nu daadwerkelijk ééntje for the record. De ME voert charges uit en heeft tenminste één arrestatie verricht.

Update 22.47 – Video rellen
Een video van de rellen ziet u HIER. Let op: beelden zijn van eerder deze avond.

Update 22.45 – Nog altijd niet rustig
Hoewel volgens Omroep West-verslaggever John van der Tol steeds meer mensen afdruipen, meldt diezelfde Van der Tol dat er nog altijd met stenen wordt gegooid.

Update 22.38 – Barricaden
De betogers hebben barricades gemaakt over de volle breedte van de straat. De actievoerders gebruiken daar metershoge hekken voor. Die stonden bij bouwputten. Het openbaar vervoer in de buurt is stilgelegd. De demonstranten en de politie staan op dertig meter afstand tegenover elkaar.

Update 22.22 uur – Onduidelijkheid
De politie zegt dat de sfeer grimmig is. De Mobiele Eenheid is in actie gekomen. Met een aantal wagens probeert de politie de demonstranten weg te krijgen. De politie heeft charges uitgevoerd. Agenten werden bekogeld en er werd met vuurwerk naar hen gegooid. Tientallen agenten zijn op de been. Die willen voorkomen dat het politiebureau wordt bestormd.

Een woordvoerder kon nog niets zeggen over aanhoudingen. De betogers gooien met stukken meubilair en belagen daarmee ook de agenten. (ANP)