Regio

500 man demonstreert in Den Haag tegen politiegeweld

29-06-2015 20:57

Voor politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk zijn maandagavond zo’n vijfhonderd betogers samengestroomd. Zij protesteren tegen de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez afgelopen weekend na een confrontatie met de politie. Zij roepen leuzen als “Politie moordenaars!”

Volgens een verslaggever ter plaatse waren er in eerste instantie “een paar schreeuwers” onder de demonstranten. Later werd de sfeer wat agressiever. Betogers trokken met motoren zwarte sporen op het asfalt. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Onder betogers zijn niet alleen Arubanen, maar ook mensen van andere etnische groepen.

Tientallen agenten houden een oogje in het zeil buiten hun bureau, dat is gesloten. Ook zijn er politiemensen die de discussie aangaan met de betogers. Demonstranten hebben vlaggen, pamfletten en T-shirts bij zich met leuzen als I love Aruba, Stop politiegeweld en Onbetrouwbaar ministerie. Ook herinnerden zij aan de 17-jarige Rishi die in 2012 door een agent werd doodgeschoten op station Den Haag Hollands Spoor.

Anp

ANP-1000_33303615
ANP-1000_33303614