Zussen betrapt op maken elkaars eindexamen

26-06-2015 07:17

Op het St. Bonifatiuscollege in Utrecht dachten twee zussen slim te zijn door elkaars vwo-examen Frans te maken. De ene zus wilde de andere uit de brand helpen, maar dit liep anders dan gepland. Ze werden betrapt en zijn nu allebei gezakt. Dit meldt het AD.

De jongste zus kon zich wel een lager cijfer veroorloven, maar de oudste stond er al niet best voor. Daarom besloot het tweetal de naam van de ander boven het examen te zetten. De lerares Frans rook echter onraad, ook omdat de handschriften van het duo nogal verschilden.

Er werd een handschriftdeskundige ingeschakeld die de examens vergeleek met eerder ingeleverd werk. Hieruit bleek dat de zussen elkaars examen hadden gemaakt. Vanwege de examenfraude zijn beide meisjes nu gezakt.

De jongste van de twee was al ingeloot voor een studie Geneeskunde, maar daar is nu een streep doorgezet. De oudste zus zou er ook niets mee zijn opgeschoten als de fraude was gelukt: ook met een beter cijfer voor Frans zou ze waarschijnlijk niet zijn geslaagd.

De moeder van het tweetal is nog in beroep gegaan, maar haar klacht werd ongegrond verklaard. Het is onduidelijk of de twee nog een herkansing mogen doen.