Tsunami van geweld overspoelt ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ stapweekeinde

21-06-2015 15:19

Zoals elk weekend overspoelde ook deze keer een tsunami van zinloos geweld het ‘fijne’ en ‘goed geregelde’ Nederland tijdens het ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ stappen. Een kort en bondig overzicht:

 

Lelystad

In het pitoreske Lelystad werden zaterdagavond twee mannen zwaargewond op straat gevonden. De mannen zouden zijn neergeschoten. Inmiddels zijn vier verdachten aangehouden. Eén van de slachtoffers is lid van de beruchte motorclub Satudarah. De politie trof later in een huis twee mannen met steekwonden aan die weer het slachtoffer zouden zijn van de twee die gewond op straat waren gevonden. De politie gaat er niet vanuit dat Satudarah hierbij betrokken is. Het slachtoffer is toevallig lid.

Breda

In Breda reed een 20-jarige automobilist moedwillig in op een agent die een stopteken gaf. De polite heeft waarschuwingsschoten moeten lossen. De man ging er vandoor maar kon even later worden aangehouden.

Eindhoven

Ook Brabant: in een Eindhovens park viel een dakloze zonder enige reden, uit het niets, een onschuldige vrouw aan die haar hondje uitliet. Hij gaf de vrouw een beuk in haar gezicht, wilde haar hondje schoppen en duwde de vrouw omver. De vrouw brak haar heup. Terwijl de vrouw lag te creperen ging de dakloze er op een gestolen fiets vandoor. De dakloze is aangehouden.

Amsterdam

Uiteraard viel ook in Amsterdam een gewonde door zwaar geweld. Op de Tweede van der Helststraat werd een neergestoken man aangetroffen die bijna was doodgebloed. Zijn leven kon worden gered. In een huis dichtbij waar het slachtoffer werd gevonden konden twee verdachten worden aangehouden.
Tevens werd er geschoten aan de Amsterdamse Arena Boulevard. Dat is in de Bijlmer, daar wordt heel vaak geschoten, maar uniek is in dit geval dat niemand gewond raakte.

Zuidbroek

Een mysogine hotelgast in het Groningse Zuidbroek ging in de nacht van zaterdag op zondag los op het vrouwelijke personeel. Eén van de medewerksters werd aan haar haren de bar doorgertokken, de andere werd bij haar keel gegrepen. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden. Hij bleek uit Lelystad te komen, wat dan weer een hoop verklaart.

Winschoten

Nu we toch in het hoge noorden zijn: in een Winschotens café sloeg een 26-jarig agressief bolletje een 24-jarige cafégast met een glas in het gezicht. Waarom alleen met je vuist slaan als je iemand ook voor het leven kunt verminken, nietwaar? Het agressieve bolletje is aangehouden.

Alkmaar

Alkmaar, altijd prijs: aan de Louis Couperusstraat en de Herman Heijermansstraat aldaar werden heel veel autoruiten en de ruiten van een huis ingegooid. Niemand weet waarom maar aangezien het zaterdagvond was zal het wel gewoon voor de lol zijn geweest. Er is geen enkele verdachte aangehouden. Wellicht is het dezelfde persoon die in Schermerhorn een bestelbus volkalkte met swastika’s?

Heerhugowaard

Als u trouwens naar Heerhugowaard gaat, let dan een beetje op: het kan voorkomen dat MOE-landers uw auto onder uw kont wegjatten, inclusief uw telefoon uiteraard. Of de MOE-landers die op het vakantiepark aldaar zitten dit onder ‘vakantie vieren’ verstaan is niet bekend.

Zoetermeer

In Zoetermeer is een jonge vrouw mishandeld door zeker vijf (5!) stuks tuigjongeren. Het gaat hierbij om zowel blanke als getinte daders. Het slachtoffer liep tenminste een gebroken neus en een hersenschudding op. De daders lopen nog altijd vrij rond.

 

Dit was uiteraard maar een kleine greep uit het ruime aanbod van geweld en vernieling tijdens het gezellige stapweekend in Nederland. U kunt alle delicten zelf nalezen op één van de vele regionale nieuwssites.