Ongeval met gevaarlijke stoffen: Busje met drugschemicaliën in botsing op brug

14-06-2015 02:39

Het busje dat zaterdagmiddag op de Rijnbrug in Rhenen (Utrecht) in botsing kwam met een andere auto, vervoerde chemicaliën die gebruikt worden bij het maken van drugs, dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk of het gaat om afvalstoffen of grondstoffen voor drugs. De bestuurder van het busje is aangehouden.

De politie adviseert automobilisten die over de brug door het spul zijn gereden naar de wasstraat te gaan.

Files

Eind van de middag was er op de brug een aanrijding tussen een paar auto’s. Een bestelbus botste op deze auto’s en verloor daarbij een vat met chemicaliën. Het vat viel stuk en lekte op het wegdek dat daardoor glad werd. De brug ging uit voorzorg dicht en bleef dat tot even na 00.30 uur. Bij de afhandeling van de aanrijding bleek in de bus nog een vol vat te lekken.

Het ongeval leidde zaterdagmiddag tot lange files aan weerszijden van de brug. Het verkeer week onder meer uit naar de pont bij Opheusden, waar zaterdagavond nog lange wachtrijen stonden.

Brandweerlieden, gekleed in gele pakken, hebben de stof uit het lekkende vat in het voertuig overgeheveld in een ander vat en alle vaten door een gespecialiseerd bedrijf laten afvoeren.

(TPO/ANP)