VVD Hengelo wil terugkeer jihadiste voorkomen

09-06-2015 07:43

De VVD-fractie in Hengelo wil er alles aan doen om te voorkomen dat Hasna A. terugkeert uit Syrië. Dit schrijft TC Tubantia. Eerder dit jaar vertrok de vrouw met haar meervoudig gehandicapte zoontje naar Syrië.

De VVD wil dat burgemeester Sander Schelberg erop moet aandringen bij minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) om de vrouw haar Nederlanderschap te ontnemen. In de raadsvergadering van woensdag zal de VVD hiertoe een motie indienen.

“Wij vinden dat er voor jihadstrijders geen plaats is in Hengelo, ook niet voor Hasna A. en haar zoon”, aldus VVD-raadslid Onno Fiechter. “We hebben in verschillende media kunnen zien dat Hasna A. zich heeft aangesloten bij terreurbeweging IS. Ze heeft zich laten fotograferen met dolken en pistolen. Haar zoon wordt op dit moment opgeleid tot jihadstrijder. Ze is daar niet op vakantie.”

Ook zegt Fiechter: “Ik wil niet weten wat er in onze stad kan gebeuren als hier een opgeleide terrorist komt wonen. We moeten er alles aan doen om dat te voorkomen, voor onze eigen veiligheid.”