Regio

Dode bij schietpartij in Zaandam is Lucas Boom

09-06-2015 13:15

In Zaandam is een dode gevallen bij een schietpartij in de J. Kruijverstraat, meldt RTV Noord-Holland. De politie bevestigt dat er is geschoten, getuigen maken melding van een dode man onder een wit laken (foto). Volgens Het Parool gaat het om beroepscrimineel Lucas Boom, één van de laatste vertrouwelingen van Willem Holleeder.

Update 18.50 Verdachte aangehouden
De politie heeft in Amsterdam-Noord een verdachte aangehouden in verband met een brandende bestelbus, die mogelijk als vluchtauto is gebruikt na de liquidatie dinsdag in Zaandam. Dat heeft de politie laten weten. De man is in de directe omgeving van de brandende bestelbus aangehouden, op basis van zijn signalement. De man zit vast en wordt verhoord. (ANP)

Update 17.02 Mogelijke vluchtauto gevonden
In Amsterdam-Noord is een brandende bestelbus gevonden, mogelijk de vluchtauto van de verdachten. AT5 heeft foto’s van de auto en de rookontwikkeling die de brand veroorzaakte.

Update 14.32 – Video: Boom vluchtte voor zijn leven

Update 14.01 uur – Parool: Slachtoffer is Lucas Boom
Volgens Het Parool is het slachtoffer van de liquidatie in Zaandam beroepscrimineel Lucas Boom. Volgens de krant is Boom “één van de laatste vertrouwelingen van Willem Holleeder.”

Update 13.46 Beeld van automatisch wapen

Volgens RTV Noord-Holland is de politie momenteel bezig met een grote klopjacht op de daders.

Update 13.37 ‘Kinderen zagen het gebeuren’
Volgens Vanda de Haan, journalist van het Noordhollands Dagblad, hebben kinderen van de nabij gelegen basisschool het schietincident zien gebeuren:

Update 13.25 Reactie politie
Politiewoordvoerder Frank van der Voort tegen ThePostonline: “Er is rond 12.30 uur geschoten in de buurt van een basisschool. Daarbij is één dode gevallen. Er zijn meerdere verdachten vandoor gegaan in een bruine bestelbus. We houden er rekening mee dat kinderen het schietincident hebben gezien, maar dat kunnen we nog niet bevestigen.”