98-jarige NIET gruwelijk mishandeld bij woningoverval Arnhem

08-06-2015 09:25

Update: uit onderzoek van Omroep Gelderland blijkt dat de vrouw van haar eigen trap is gevallen en daardoor gewond is geraakt. Er is dus geen sprake van een misdrijf.

 

In Arnhem is afgelopen weekend de hoogbejaarde Christine van Wely in haar woning dusdanig mishandeld door een overvaller, dat nu gevreesd wordt voor haar leven. Dit meldt De Telegraaf. De politie heeft een klopjacht ingezet op de dader.

Buurtbewoners vonden zaterdagochtend het bewusteloze lichaam van de Arnhemse in de tuin van haar woning. De 98-jarige bleek een arm uit de kom te hebben. Ook heeft ze diverse hoofd- en steekwonden opgelopen.

Buurtbewoners zeggen niets gemerkt te hebben van de overval en de vechtpartij. Een 84-jarige buurvrouw van het slachtoffer reageert geschokt. “Ze heeft een doodsstrijd gevoerd. Dat kan niet anders met zulke verwondingen. En dan heeft die lafaard haar ook nog bewusteloos achtergelaten. Ik hoop maar dat ze het redt,” zegt de vrouw tegen de krant.

De politie stelt de zaak hoog op te nemen. De forensische dienst heeft urenlang sporenonderzoek gedaan. De woning is inmiddels verzegeld.