Opinie

D66 Amsterdam wil stadsdeel Nieuw-West veranderen in banlieue

07-06-2015 12:33

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (PvdA) van het problematische Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, bekend van Slotervaart, de ‘mocro maffia’ en de top 1000 criminele jongeren, heeft een brandbrief geschreven naar de gemeenteraad vanwege de op handen zijnde bezuinigingen. Inplaats van vier miljoen euro per jaar voor veiligheid moet hij het voortaan doen met slechts vijf ton. Deze bezuinigingen zullen worden doorgevoerd door wethouder Udo Kock van D66. 

Baâdoud vreest dat zijn toch al zo door overlast en (zware) criminaliteit geplaagde stadsdeel zal veranderen in een banlieue.

De meeste zware criminelen die nu in Amsterdam huishouden door onder andere het plegen van liquidaties, waarvan onschuldige Amsterdamse burgers het slachtoffer worden, zijn opgegroeid en crimineel gevormd in Nieuw-West.

Bezuinigen dankzij rampzalig PvdA-beleid

De D66-wethouder moet bezuinigen omdat er de afgelopen jaren te veel geld is gegaan naar bijvoorbeeld het opkopen van seksindustriepanden op de wallen waarmee bestaande ‘criminogene’ pornobazen multimiljonair werden (PvdA-beleid), het Noord-Zuid-lijn debacle (PvdA/D66/VVD-beleid), een aanhoudende financieel-bureacratische ICT-nachtmerrie (PvdA-beleid), door Pieter Hilhorst (PvdA) destijds per ongeluk op rekeningen van bijstandsgerechtigden overgeschreven honderden miljoenen, enorme uitgaven voor ‘kunst en cultuur’ (PvdA-beleid), de aankoop van een peperduur maar waardeloos MusyQ-gebouw (PvdA-beleid) en natuurlijk een nieuw logo met huisstijl voor de B.V. Amsterdam (LOL-beleid).

Groene schoolpleinen en duurzame kinderen zonder obesitas

Maar in ruil voor het laten veranderen van Nieuw-West in een banlieue (en een béétje wereldstad heeft een banlieue) krijgen de burgers er, als het aan D66 ligt, ook veel mooie en belangrijke dingen voor terug.

Zo zullen schoolpleinen groener worden, wordt er geïnvesteerd in windmolens, krijgen (bak)fietsers meer ruimte hun (bak)fiets te stallen, komt er veel meer groen in de stad (daardoor krijgen kinderen op magische wijze minder vaak obesitas), worden de woningen lekker duurzaam en krijgt ‘kunst en cultuur‘ wél veel geld omdat een stad met meer kunst én cultuur nou eenmaal een veilige stad is wel zo leuk is voor de rijke autochtone tweeverdieners in het centrum net als banlieues onderdeel zijn van een echte wereldstad.