Waarschuwing voor vader die dochter sloeg om partijtje voetbal met jongen

12-05-2015 08:14

Een 53-jarige man uit Syrië moest maandag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn dochter meermaals tegen het hoofd zou hebben geslagen omdat ze een potje voetbal speelde met een jongen. Ook zou hij de 17-jarige met een riem op haar vingers getikt hebben. Dit schrijft RTV Drenthe.

Het incident deed zich vorig jaar voor bij een asielzoekerscentrum in Aalden. De man ontkende destijds tegenover de politie zijn dochter te hebben geslagen. Bij de rechtbank gaf hij echter toe haar één keer tegen het hoofd te hebben geslagen en één tik met de riem te hebben gegeven.

Volgens de rechter is echter op basis van meerdere getuigenverklaringen te bewijzen dat hij zijn dochter vaker had geslagen. De rechtbank legde de man als een soort waarschuwing een straf op van twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.

Na het voorval kreeg de man al een huisverbod van een maand. Inmiddels zouden de verhoudingen binnen het gezin verbeterd zijn. Ook krijgt de familie intussen hulp.