Opinie

Intrek-OvJ: ‘#fuckdekoning-Twitteraars zijn strafbaar, allemaal!’

08-05-2015 16:28

De Amsterdamse officier van justitie Willem Nijkerk, die eerder nog stellig beweerde dat ‘fuck de Koning zeggen echt te ver gaat en de verdachte dus terecht wordt vervolgd’ (om daarna zijn keutel weer te moeten intrekken), laat in het Algemeen Dagblad optekenen dat ook alle #fuckdekoning-Twitteraars heus wel strafbaar zijn. Maar: “Deze mensen zijn boos en emotioneel over een besluit dat door ons is genomen. Daar verzetten ze zich tegen. Ze hebben niet moedwillig, tijdens een kinderfeest, de koning beledigd.”
Oftewel: u mag het OM nu wel dankbaar zijn met zoveel compassie voor uw emoties, maar pas de volgende keer wel op want anders…! En de rechtbank mag het OM ook wel dankbaar zijn want er is natuurlijk nooit geld, personeel of zelfs maar capaciteit genoeg om serieus duizenden Twitteraars te vervolgen.

In werkelijkheid is dit natuurlijk een treurige poging van een OvJ, die met het vervolgen van een majesteitschenner dacht zijn finest hour te beleven, zijn smadelijke afgang en aftocht te camoufleren. Hij kan natuurlijk moeilijk zeggen: “We waren gewoon een beetje dom en hadden niet gerekend op zo’n massale opstand van het gepeupel waardoor wij genoodzaakt waren de vervolging weer af te blazen en wij als OM een megaflater slaan (de zoveelste!) omdat het OM natuurlijk eensgezind en consequent naar buiten hoort te treden en het een PR-nachtmerrie is als men te weten komt dat ook intern het OM niet één lijn kan trekken.”

In plaats daarvan blaast hij maar eens wat naar het gepeupel onderaan zijn ivoren torentje en heft hij zijn vingertje om het plebs nogmaals bestraffend te kunnen intimideren. Zonder enig resultaat overigens.

Kokervisie

OvJ’s zijn nog nooit goed geweest in fouten toegeven (laat staan het OM, vraag dat maar aan de twee van Putten of Lucia de Berk), en lijden standaard aan kokervisie en een ernstige vervreemding van de werkelijkheid.

Wanneer het OM iets seponeert, bijvoorbeeld een zaak van iemand die onterecht werd vervolgd vanwege een retweet (soort van fotokopie) of een cartoonist vanwege het tekenen van cartoons, zegt het OM niet “sorry, dit hebben wij verkeerd gezien” maar: “Wij vinden u stiekem toch nog schuldig maar die stomme wet en geen bewijs zorgt ervoor dat we u niet langer kunnen vervolgen wat wij heel jammer vinden”.
Seponeren is namelijk hetzelfde als falen en dat doen OvJ’s natuurlijk nooit, verheven boven iedereen als zij zijn.

Zo rollen bewoners van ivoren torens.

Het is maar goed dat deze mensen, ook de rechters, met veel te veel macht keurig door het volk worden gekozen, beslist niet voor het leven worden benoemd en makkelijk kunnen worden gecontroleerd wegens enorme transparantie, een toegankelijke organisatie en makkelijk weer kunnen worden afgezet bij machtsmisbruik zoals dat hoort in een democratie…Ohnee wacht!

 

P.S.

Er staan op Twitter nog een kleine zestienmiljard tweets (per dag) waarin wordt opgeroepen tot geweld, haat wordt gezaaid, laster wordt gepleegd, smaad wordt geschreven, mensen worden geïntimideerd, privacywetten worden overtreden en meer van dergelijke glasheldere overtredingen. Nog geen OvJ heeft überhaupt ooit de moeite genomen daar eens wat mee te doen. Is het domme volk voor Uwe edelachtbare wellicht niet adelijk en vorstelijk genoeg om net als de majesteit profijt te mogen hebben van de klassenmaatschappij rechtstaat? Of kunnen we maar het beste constateren dat beledigen nou eenmaal integraal onderdeel is van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting en het behoort tot het vaste repertoire van het open riool dat menselijke communicatie heet?