Regio

Teckel vast in konijnenhol

17-04-2015 06:29

Dwergteckels en konijnenholen. Je hoeft geen groot geleerde te zijn om te bedenken wat met die twee ingrediënten mis zou kunnen gaan. En dat gebeurde dan ook, in Zandvoort.

Teckel Jip en baasje Lyanne Jongert waren vrolijk een stukje aan het wandelen toen de niet aangelijnde Jip plots de extreem korte beentjes nam.  Dit omdat zijn aandacht werd gegrepen door een konijn.

Jip wilde graag kennis maken met het konijn, maar de Flappie in kwestie voelde weinig voor een dergelijke ontmoeting en vluchtte het konijnenhol in. De blaffende viervoeter was niet voor één gat te vangen en stoof de langoor achterna het holletje in waar hij vervolgens vast kwam te zitten.

Volgens baasje Lyanne was het „doodeng”. “Ik was zo gestresst, ik stond helemaal te shaken. Het was vreselijk.”  Nadat enkele buurtbewoners faalden om Jip uit zijn benarde positie te bevrijden werden de noeste mannen en vrouwen van de lokale brandweer ingeschakeld.  Deze moest de konijnentunnel deels open graven waarbij dwergteckel Jip na een paar uur eindelijk kon worden gered. Jippie ayee!

Deze emotionele hereniging werd op beeld vastgelegd.