Regio

Voetballers gaan naakt voor nieuwe kleedkamers

23-03-2015 11:40

Ludieke acties. Doorgaans erg pijnlijk en goed voor een fijne dosis plaatsvervangende schaamte. Zo ook in Oudkarspel. Daar gingen de veteranen van voetbalclub D.T.S. gisteren uit de kleren om zo geld in te zamelen voor nieuwe kleedkamers. Had niet gehoeven heren. Echt niet. Nee serieus! Niet meer doen.

Meeste stemmen gelden

Het doel van de ludieke actie is meer stemmen winnen voor het project ‘Groene velden, dus ook groene kleedkamers’. Waarbij het principe van de meeste stemmen geldt.

Als haast vanzelfsprekend gingen de heren niet full monty. Gekleed in lullig vleeskleurig onderbroekje en vooral voorzien van veel lillend welvaartsvet betraden de “sportievelingen” de groene mat om daar een balletje te trappen en zo mee te dingen naar de 25.000 euro die door de Klaas-Jan Huntelaar Foundation beschikbaar wordt gesteld om de accommodaties van lokale trapveldjes wat op te leuken.

Nog geen overwinning

Of de heren – die zelf behoorlijk onderhevig zijn aan de tand des tijds – gaan winnen is nog maar de vraag. Vooralsnog hebben andere sportclubs in de regio meer stemmen.