Meppel krijgt school voor hooggevoelige kinderen

13-03-2015 06:38

In Zuid-West Drenthe wordt binnenkort een school gestart voor hooggevoelige kinderen. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

Het Ik Ben Bewust Onderwijs (IBBO) zal worden geleid door vrijwillige docenten en heeft trekken van een vrije school. Initiatiefneemster Anita Movrin kwam op het idee omdat haar vier kinderen naar haar zeggen ook hooggevoelig zijn. “Mijn dochter gaat naar een gewone school en kan zich eigenlijk helemaal niet concentreren door het lawaai in de klas,” aldus Movrin. “Ze komt iedere dag helemaal kapot thuis.” Ze meldt dat het IBBO een goed alternatief is voor kinderen die ‘vastlopen in klassikaal onderwijs.

Op de school, waar kinderen vier dagen van 09:00 uur tot 15:00 uur naar school gaan is onder meer aandacht voor mediteren. Ook is er een rustige sfeer en mogen kinderen zelf hun lesstof aandragen. “Mijn zoon wil graag over magneten leren. Op een normale school kan dat niet zomaar, maar bij IBBO wel,” zegt Movrin.

Volgens de onderwijsinspectie mag de vrouw de school starten. Woordvoerder Jan-Willem Swane: “Natuurlijk zijn er voorwaarden, zoals bevoegde docenten. Maar de inspectie komt pas controleren als de school is gestart.”