Eerste growshops al ontruimd door politie

02-03-2015 17:04

Sinds zondag 1 maart zijn voorbereidingshandelingen voor hennepteelt strafbaar en riskeren overtreders een celstraf van drie jaar. Dat betekent dat growshops, die spullen verkopen voor het kweken van hennepplanten, een doelwit zijn van OM en politie. In Brabant gaat de politie meteen voortvarend van start.

Ontruiming

In Drunen, Rijen en Goirle heeft de politie invallen gedaan bij growshops, weet Omroep Brabant. De politie trof er groeimiddelen, folie en lampen aan. De 25-jarige eigenaar uit Tilburg werd aangehouden door de politie.

In Rijen trof de politie potten, filters en afvoerpijpen aan, zei een politiewoordvoerder tegen de Brabantse omroep. De spullen werden in beslag genomen door de politie, die door de gemeente was getipt over de opslag. Omdat er niemand aanwezig was werd er niemand aangehouden.

Geen vergunning

In Goirle trof de politie in een bedrijfspand een verborgen growshop aan. De gemeente had geen vergunning afgegeven voor deze winkel, maar de politie trof er wel diverse spullen aan die bestemd waren voor de verkoop. Deze zijn door de politie in beslag genomen.