Regio

Partycentrum Luxury wil omstreden benefietgala cancelen wegens radicalisme

20-02-2015 13:11

Partycentrum Luxury in Utrecht wil af van een omstreden gala van de stichting World Wide Relief. De bevestigt mede-eigenaar Okan Kirilmaz tegen ThePostOnline na berichtgeving van RTV Utrecht. Op het gala, dat gepland staat voor 1 maart, zouden omstreden imams komen spreken.

Omstreden sprekers

Het gala is bedoeld om geld in te zamelen voor Palestina, Birma, Turkistan en Zuid-Marokko. Uitgenodigde sprekers zijn onder meer Abdul-Jabber van de Ven en sjeik Assim Al-Hakeem.

Reactie Luxury

“Vorig jaar heeft World Wide Relief ook een benefietmiddag bij ons georganiseerd en dat is prima verlopen. Toen ze wederom bij ons aanklopten, zagen we dan ook geen reden hen te weigeren. We wisten toen echter nog niet dat er omstreden imams en andere sprekers bij hun programma zouden horen. Dat we er nu vanaf willen zien is niet vanwege veiligheidsredenen, maar vanwege onze goede naam”, zo legt Kirilmaz uit.

“Zo’n 95 procent van al onze boekingen betreft bruiloften, van alle denkbare culturen en nationaliteiten. Slechts vijf procent van onze boekingen betreft zakelijke feestpartijen. We willen niet dat we de dupe worden van dit gala. Ik ben zelf ook moslim, maar we willen niks te maken hebben met radicalisme. World Wide Relief komt hier vanmiddag langs om erover te praten. Volgens onze advocaat hebben we voldoende grond om de deal alsnog te cancelen.”