‘Brabantse prins carnaval bedreigt journalist’

17-02-2015 16:57

Ophef in het Brabantse Nuland. De lokale prins carnaval zou zich daar volgens het Brabants Dagblad iets te vol hebben geladen met bier. Hij zou te dronken zijn geweest en tijdelijk uit zijn functie zijn gezet. Toen de krant dat publiceerde is een clubje van carnavalsvereniging CO Nuland het huis van de betreffende journalist binnen gegaan.

Boetekleed

De carnavalsvereniging in kwestie meent dat het hier gaat om een onzinverhaal. “De prins heeft zich op een aantal momenten inderdaad niet aan het protocol gehouden, maar daar heeft hij al het boetekleed voor aangetrokken. Wat het Brabants Dagblad schrijft, is aangedikt”, meldt voorzitter John Smits van de carnavalsvereniging CO Nuland maandag aan Omroep Brabant.

Onhandig

De journalist in kwestie moest het daarna ontgelden. “Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over de prins drong een zevental leden van het Nulandse carnaval de woning van een medewerker van het Brabants Dagblad binnen,” schrijft de krant. De verslaggever schrijft dat hij tv zat te kijken en dat de mannen zijn woning binnen kwamen, de tv uitzette en een rectificatie eistte.

De voorzitter van de carnavalsvereniging geeft toe dat het onhandig was. “Achteraf bezien was dat niet handig geweest”, zegt Smits. “Ik kan De voorstellen dat hij dat als intimiderend heeft geïnterpreteerd. Maar van binnendringen is geen sprake geweest, vind ik. We zijn gewoon achterom binnengekomen. De deur was open.”

Steun

De journalist van de Brabantse krant heeft over steun in elk geval niet te klagen.