Regio

Man trapt huiskat café Tilt in Utrecht dood

12-02-2015 11:13

Een man in Utrecht heeft vannacht de huiskat van café Tilt aan de Lange Jufferstraat doodgetrapt. Agenten konden de man thuis aanhouden, nadat een medewerker van de dierenambulance hem was gevolgd naar zijn huis. De man had op het terras van het café gebedeld om een sigaret en begon vervolgens te schreeuwen. Daarna trapte hij de kat, die later aan zijn verwondingen overleed.

Facebook

Op Facebook heeft het café een foto van kat Sheriff geplaatst, met de tekst: “Op deze foto een beetje te dik omdat de hele buurt hem te eten gaf. Maar goed, daar is hij niet aan dood gegaan. We zullen je missen ouwe.” Ook legt het café uit wat er exact gebeurde:

“Een zwerver/junk heeft hem geschopt. Dat was al eens eerder gebeurt en net als veel andere verschrikkingen (die hij meestal zelf onverschrokken opzocht) overleefde hij dat toen wel. Maar vannacht was het helaas te veel voor hem. Hij is volgens de broeder van de Dierenambulance aan inwendige bloedingen overleden. De dader is opgepakt, er is aangifte gedaan en het OM kijkt nu hoe deze dwaas vervolgt kan worden.”