GroenLinks is ‘middeleeuws’ met ‘verbod’ Charlie Hebdo

29-01-2015 10:07

Nadat GroenLinks felle kritiek had op de Dordtse wethouder Piet Sleeking (Beter voor Dordt), reageert deze hier nu op, zo valt te lezen in het AD. GroenLinks stelde dat Sleeking zijn boekje te buiten ging met de wens om een Charlie Hebdo-cartoon te hangen in het nieuwe Dordtse stripmuseum. De wethouder noemt de kritiek van GroenLinks-fractievoorzitter Kitty Kruger ‘middeleeuws’.

Brandstapel

“Er was een tijd dat je in het land op de brandstapel terechtkwam of verketterd werd, als je een afwijkende mening had”, aldus Sleeking.  “Wij zullen pal moeten staan voor onze verworven grondrechten. Waaronder de vrijheid van meningsuiting.”

GroenLinks vond het ongepast dat Sleeking de cartoon wilde ophangen, zo vlak na de aanslagen in Parijs. Sleeking vindt echter dat Dordt pal moet staan voor de vrijheid van meningsuiting.

Beledigen

De tekening van Charlie Hebdo zou volgens GroenLinks beledigend kunnen zijn voor moslims. “Je moet rekening houden met de gevoelens van anderen”, stelde Kruger tijdens de gemeenteraad.

Sleeking zegt echter dat hij niemand wil beledigen. “Vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen, dus ook voor de wethouder van cultuur.”  Hij vervolgt: “We zijn er nooit op uit anderen te kwetsen. Hier ligt voor ieder een persoonlijke verantwoordelijkheid”.

Volgens de wethouder zou het stripmuseum al aangegeven hebben zeker aandacht aan Charlie Hebdo te hebben geschonken, als het al open geweest zou zijn.