Bewoners Schilderswijk krijgen anti-islambrief

28-01-2015 16:56

In de Haagse Schilderswijk zijn op zeker drie adressen anti-islambrieven bezorgd. Dat meldt Omroep West. Op de ene kant van de brief staat in hoofdletters ‘We zijn hier in Nederland’. Op de andere kant staat het woord Islam, waarbij de ‘i’ is afgebeeld als middelvinger.

Wat is het volgende? Een brandbom?

De omroep heeft meerdere mensen gesproken die zeggen geschrokken te zijn van de brieven die dinsdag bezorgd werden. Een Turkse vrouw zegt enorm geschrokken te zijn. “Is het alleen bangmakerij of is het meer”, vraagt zij zich af. “Wordt er dan een brandbom naar ons huis gegooid? Dit zorgt voor flinke angst in de straat.” Vrijdag is ze van plan aangifte te doen.

Politie onderzoekt de brief

De Haagse politie zegt op de hoogte te zijn van de brieven die in de Van Mierisstraat zijn bezorgd. Inmiddels is er een aangifte binnen bij de politie. Een woordvoerder van de politie: “Daarnaast zal de wijkagent zijn oor te luisteren leggen in de straat om te kijken of te achterhalen is om hoeveel adressen het gaat.” De politie raadt iedereen aan die een dergelijke brief binnen heeft gekregen aangifte te doen.