Regio

‘Genverbrander’ Robbert van den Broeke twittert onthoofdingsfoto’s en doodbedreigingen

19-01-2015 12:37

Vanaf het Twitteraccount van medium Robbert van den Broeke worden onwaarschijnlijk ranzige foto’s en doodsbedreigingen getwitterd. Van den Broeke zegt te zijn gehackt, Jan Willem Nienhuys, bestuurslid van Stichting Skepsis betwijfelt die lezing. “Van den Broeke is een aartsbedrieger”.

‘Verschrikkelijk’

Tegen Omroep Brabant reageert Robert van den Broeke aangeslagen. “Dit ben ik absoluut niet. Ik vind het verschrikkelijk.” Volgens Van den Broeke is zijn account in 2012 en 2013 ook al eens gehackt. Een nieuwe computerbeveiliging leek wonderen te doen, maar niets bleek minder waar.

 

‘Robert van den Broeke is een aartsbedrieger, een zwakbegaafde schurk’

 

Voornamelijk leden van Stichting Skepsis moeten het nu ontgelden. De stichting is al jaren kritisch op Van den Broeke. Jan Willem Nienhuys zegt tegen ThePostOnline niks te geloven van de mogelijkheid van een hacker. “Robert van den Broeke is een aartsbedrieger, een zwakbegaafde schurk. Ik geloof er dan ook helemaal niets van dat hij keer op keer wordt gehackt, dan verander je toch gewoon de beveiliging van je computer? Waarom zou een hacker het enkel op exact dezelfde persoon gemunt hebben als degene die Van den Broeke al jaren ongepaste e-mails stuurt die dezelfde toon hebben als deze tweets? (De redactie van ThePostOnline heeft deze e-mails ingezien en besloten er niet uit te citeren, gezien de aard van de berichtgeving, red.)”

“Wat zou het doel van die hacker kunnen zijn? Van den Broeke wegzetten als een idioot? Dan zouden meerdere mensen nu benaderd worden, lijkt mij. Van den Broeke bedriegt iedereen, met zijn goedkope fotografische trucjes.”

‘Kapot van’

Van den Broeke blijft bij Omroep Brabant echter bij zijn lezing. “Dat mensen niet in mij geloven, moeten ze zelf weten. Het is een democratisch land. Maar dit ben ik niet. Het zou ook heel dom zijn om zulke schokkende foto’s en tweets op mijn Twitteraccount te plaatsen. Dan zou ik al mijn volgers verliezen. (…) Ook vrienden en kennissen van mij krijgen deze gruwelijke mails. Ik ben er helemaal kapot van.”

De bewuste doodsbedreigingen en gruwelijke foto’s in de timeline van het medium ziet u hier. (Let op: Schokkend!)

ThePostOnline heeft zowel via e-mail als telefonisch contact gezocht met Robbert van den Broeke. Hij blijkt vooralsnog niet bereikbaar te zijn voor commentaar.